Skip to main content

همه چیز در مورد آموزش تعمیر موتور برق دیزلی

بهتر است برای خرید موتور برق، ابتدا شرایط محیط یا موقعیت مورد نظر و همچنین نیازهای خودتان را مورد بررسی قرار دهید تا بتوانید، بهترین موتور برق را برگزیده و خریداری نمایید. یکی از انواع معروف موتور برق ها، موتور برق دیزلی می باشد. این موتور برق، کاربردهای گوناگون و گسترده ای داشته و امروزه بیش از پیش از آن استفاده می شود. تعمیر موتور برق دیزلی، موضوع مهمی است که باید به هنگام خرید آن، همواره مد نظر قرار دهید.

دلیل این امر نیز، این است که معمولأ موتور برق ها، قیمت متوسط رو به بالایی دارند و در صورت بروز هر گونه مشکل برای آن ها، بهتر است به جای خرید مجدد و تعویض آن ها را تعمیر کنید. ما در ادامه ی این مقاله، قصد داریم تا هر چه بیشتر به بررسی مطالبی در مورد موتور برق دیزلی و به خصوص تعمیر موتور برق دیزلی بپردازیم. توصیه می کنیم شما نیز برای آشنایی هر چه بیشتر با این گونه موضوعات، ما را در ادامه ی مقاله همراهی کنید.

موتور برق دیزلی

همان طور که در ابتدای این مقاله گفتیم یکی از انواع معروف موتور برق ها، موتور برق های دیزلی هستند. موتور برق های دیزلی، سوخت خود را از گازوئیل تأمین می کنند. نحوه ی کار کردن این ژنراتور یا موتور برق بدین صورت است که ترکیب سوخت و هوا آن قدر فشرده می شود که دمای این مخلوط افزایش می یابد و بالا می رود. این افزایش دما، سبب رخ دادن احتراق می شود. احتراق نیز، باعث عقب رفتن پیستون و تولید نیرو شده و در نهایت این نیرو، سبب به کار افتادن موتور برق می شود. می توان گفت که در واقع در موتور برق دیزلی یا همان ژنراتور دیزلی، انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی تبدیل می شود.

بهتر است بدانید که معمولأ موتور برق های دیزلی را در ابعاد کوچک تولید می کنند. معمولأ از دیزل ژنراتورها یا همان موتور برق های دیزل زمانی استفاده می کنند که برق شهری قطع می شود. این موتور برق ها علاوه بر تأمین برق شهری، کاربردهای دیگری نیز دارند؛ مانند: تأمین برق بار اضافی شبکه و ارسال کردن برق به شبکه های برق رسانی. می توان گفت که به طور کلی موتور برق های دیزل، کاربرد کمی برای مصارف خانگی دارند و از آن ها بیشتر برای مصارف کشاورزی و صنعتی استفاده می شود.

تعمیر کردن موتور برق های دیزلی

ما در بخش های قبلی به این موضوع اشاره کردیم که مقاومت و طول عمر موتور برق های دیزلی، بسیار بالا و خوب است. بهتر است بدانید که این امر به معنای این نیست که این گونه موتور برق ها، هیچوقت با مشکل مواجه نشده یا هیچ زمانی به تعمیر شدن نیازی ندارند! لازم است که برای بهبود و افزایش کارکرد موتور برق های دیزل نیز، گهگاهی اقداماتی صورت گیرند. یکی از مهم ترین این اقدامات، تعمیر موتور برق است. لازم است که مشکلات و نواقص موتور برق مورد نظرتان را همواره مورد بررسی قرار داده و به موقع شناسایی نمایید.

شناسایی به موقع مشکل موتور برق یا همان عیب یابی موتور برق و تعمیر کردن آن، می تواند از خسارت ها و آسیب های جبران ناپذیر و صرف شدن هزینه های اضافی، جلوگیری کند. نیازی نیست که بیش از اندازه نگران خراب شدن موتور برقتان باشید. اگر همواره تلاش کنید تا نکات مرتبط با نگهداری و نحوه ی خرید و انتخاب موتور برق را رعایت کنید، مشکل خاص و بزرگی برای موتور برقتان پیش نخواهد آمد. بهتر است همواره برای خرید موتور برق به نمایندگی های برندهای معتبر مراجعه نمایید.

دلیل این امر نیز، این است که معمولأ نمایندگی های معتبر، ضمانت نامه یا گارانتی ای را به مشتریان خود اهدا می کنند. این گارانتی به هنگام به وجود آمدن هر گونه مشکل برای موتور برقتان، می توانند بسیار کاربردی و مفید واقع شوند. همچنین خرید موتور برق گازوئیلی یا دیزلی از نمایندگی، باعث می شود که شما بتوانید به راحتی برای تعمیر موتور برق دیزلی یا هر نوع موتور برق دیگر به نمایندگی مورد نظر مراجعه کرده و خدمات پس از فروش ارزندهّ ای را از متخصصان این حیطه دریافت نمایید.

عیب یابی یا تشخیص مشکل موتور برق

موتور برق ها ممکن است با مشکلات مختلفی مواجه شده و به دلایل مختلفی به تعمیر شدن نیاز داشته باشند؛ اما در این بین، ایرادات رایجی نیز وجود دارند که اغلب موتور برق ها با آن ها مواجه می شوند. لازم به ذکر است که هر کدام از این ایرادات، دلایل خاص خودشان را دارند. برای تعمیر موتور برق دیزلی، لازم است که با ایرادات رایج این گونه موتور برق ها و همچنین علت آن ها، آشنا شوید. این نکته به خصوص برای کسانی که به دنبال فراگیری آموزش تعمیر موتور برق هستند، اهمیت دارد. اگر شما نیز دوست دارید که با تعمیر موتور برق دیزلی هر چه بهتر و بیشتر آشنا شوید، بهتر است ایرادات رایج موتور برق های دیزلی که در ادامه آورده ایم و همچنین علت آن ها را مورد بررسی قرار دهید:

  • خراب شدن بلبرینگ ها: بلبرینگ ها از جمله بخش های مهم موتور برق ها هستند. خراب شدن بلبرینگ موتور برق ها، می تواند علت های مختلفی داشته باشد؛ مانند: روانکاری بیش از حد، استفاده کردن از روان کننده ی نامناسب، وجود داشتن بار اضافی بر روی شفت، گرم یا دمای بیش از حد، لرزش.
  • خراب شدن سیم پیچ استاتور: سیم پیچ استاتور، یکی دیگر از اجزای موتور برق هست که گاهأ دچار مشکلاتی می شود. خراب شدن این بخش می تواند ناشی از گرمای بیش از اندازه و یا اضافه بار باشد.
  • خرابی روتور: فرکانس شروع و اضافه بارها از جمله عواملی هستند که می توانند، باعث خرابی روتور در موتور برق ها شوند.
  • خرابی کوپلینگ شفت: ممکن است گاهی کوپلینگ شفت موتور برق های دیزلی بر اثر بد نصب شدن یا ناهماهنگی، دچار اختلال و مشکل شود.
  • شرایط خارجی: شرایط محیطی ای مانند: آلودگی، دمای محیط و رطوبت، می توانند بر عملکرد موتور برق ها تأثیر بگذارند.

نکات مهم در مورد نگهداری از موتور برق های دیزلی

برای این که بتوانید تعداد دفعات تعمیر موتور برق دیزلی و همچنین میزان خرابی آن را کاهش دهید، لازم است نکاتی را در مورد نگهداری آن بیاموزید. ما برخی از این نکات مهم را در ادامه برایتان شرح داده ایم:

  • شما باید به ازای هر 5 ساعت کارکرد موتور برق، حدودأ 2 ساعت به آن استراحت دهید. بهتر است موتور برقتان را به صورت مداوم و بیش از 5 ساعت پشت سر هم مورد استفاده قرار نداده و آن را برای زمانی طولانی روشن نگذارید.
  • بعضی از موتور برق ها، فیلتر روغن دارند. لازم است که بعد از حداکثر 3 بار تعویض کردن روغن، خود فیلتر روغن را نیز تعویض کنید.
  • اگر نمی خواهید که برای مدت زمانی طولانی از موتور برقتان استفاده کنید، بهتر است سوخت و همچنین روغن آن را تخلیه نمایید.
  • فراموش نکنید که تماس موتور برق با مواد شیمیایی یا آب، می تواند باعث وارد شدن آسیب به موتور برق و اتصال جریان شود.
  • بهتر است بدانید که در صورت کم شدن بیش از حد سطح روغن موتور برق، کارکرد موتر برق با اختلال مواجه شده و ممکن است خود موتور برق نیز، خراب شود.
  • توجه داشته باشید که باید موتور برقتان به هنگام سوخت گیری، خاموش باشد و دقت کنید که در این هنگام دستگاهتان با منبع جرقه یا آتش، تماس نداشته باشد.
  • بهتر است همواره قبل از روشن کردن موتور برق و استفاده کردن از آن، بخش های مختلف دستگاه و همچنین سوخت آن را بررسی کنید.
  • توصیه می شود که همواره از موتور برقتان در فضایی آزاد و یا محیطی که دارای تهویه ی مناسب است، استفاده کنید؛ چرا که سوختن سوخت های فسیلی در موتور برق باعث ایجاد شدن گازهای سمی شده و در صورت بسته بودن محیط، می تواند موجب خفگی گردد.
تعمیر موتور برق دیزلی
تعمیر موتور برق دیزلی

قطعات اصلی موتور برق دیزلی کدام اند؟

بهتر است بدانید که هر موتور برق دیزلی از قطعات مختلفی تشکیل می شود. وجود داشتن و درست کار کردن هر کدام از این قطعات برای درست کار کردن موتور برق، ضروری می باشد. ما در ادامه، قطعات اصلی موتور برق دیزلی را برایتان ذکر کرده ایم:

  • دینام: دینام بخشی از موتور برق است که از طریق القا، انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند. این بخش از موتور برق، خود از دو بخش ثابت و متحرک تشکیل می شود که این دو بخش با یک دیگر کار می کنند تا بتوانند، میدان الکترومغناطیسی و حرکت الکترون ها را ایجاد کنند.
  • موتور: موتور در موتور برق یا ژنراتور، منبع انرژی مکانیکی است و توان یا قدرت دستگاه یا ژنراتور را تعیین می کند. این بدین معنا است که هر چه قدر قدرت موتور بیشتر باشد، برق بیشتری نیز تولید خواهد شد. توجه کردن به کیفیت ساخت موتور به هنگام خرید موتور برق دیزلی، ضروری می باشد.
  • تنظیم کننده ی ولتاژ: پیچیده ترین قسمت یک موتور برق گازوئیلی یا دیزلی، بخش تنظیم کننده ی ولتاژ است که میزان ولتاژ خروجی موتور برق را تنظیم می کند. این قسمت در واقع تضمین می کند که موتور برق یا ژنراتور دیزلی، برق را با ولتاژ ثابتی تولید کرده و از این طریق از نوسانات شدید برق جلوگیری خواهد کرد. نوسانات شدید برق، ممکن است موجب ایجاد شدن اختلال در سرعت کار موتور شوند.
  • سیستم سوخت: این بخش از موتور برق، خود از قسمت های زیر تشکیل شده است:
  • پمپ سوخت
  • مخزن سوخت
  • لوله ی اتصال مخزن به موتور
  • لوله ی برگشت.

سیستم سوخت به طور کلی، انرژی مورد نیاز موتور برق یا ژنراتور را تأمین می کند. اندازه ی مخزن سوخت، تعیین کننده ی مدت فعال ماند ژنراتور می باشد


بیشتر بخوانید: تفاوت موتور ژنراتور بنزینی و گازسوز 


 

کاهش دادن صدای موتور برق دیزلی

گاهی عده ای برای تعمیر موتور برق دیزلی مراجعه می کنند و مشکلشان، صدای زیاد این مدل موتور برق ها است. این در حالی است که نیازی نیست که شما به دلیل صدای موتور برق دیزلی اقدام به تعمیر کردن آن کنید؛ چرا که این صدا طبیعی است. صدای موتور برق های دیزلی نسبت به موتور برق های بنزینی، بیشتر است و در محدوده ای بین 65 تا 80 دسی بل قرار دارد. همین نکته باعث شده است که به جای موتور برق های دیزلی در فضاهایی که صدا باعث آزار و اذیت می شود از موتور برق های بنزینی استفاده شود. امروزه روش هایی وجود دارند که شما می توانید بدون تعمیر موتور برق دیزلی، صدای آن را کاهش دهید. این روش ها قادرند که صدای بالای موتور برق های دیزلی را به میزان قابل قبولی کاهش دهند. روش های رایج جهت کاهش دادن صدای موتور برق های گازوئیلی یا دیزلی به شرح زیر هستند:

یکی از روش های کاهش صدای موتور برق های دیزلی، قرار دادن آن ها در محل یا فضایی دور از محل اقامت است. همچنین نگهداری موتور برق گازوئیلی یا دیزلی در یک فضای سر بسته نیز، می تواند صدای آن را کاهش دهد. فراموش نکنید که به هنگام قرار دادن موتور برق های دیزلی در فضاها سر بسته، باید توجه داشته باشید که در آن فضا، امکان جریان هوای مناسب وجود داشته باشد. جریان یافتن هوای مناسب، باعث جلوگیری از بالا رفتن حرارت یا دمای دستگاه یا موتور برق شده و از وارد شدن آسیب های جدی به موتور برق و همچنین محیط نیز، جلوگیری می کند. روش دیگر برای کاهش صدای ژنراتور دیزلی، استفاده کردن از کانوپی است. کانوپی نوعی عایق در برابر صدا است و با نام های اتاقک دیزل ژنراتور، صدا خفه کن دیزل ژنراتور و سایلنسر نیز، شناخته می شود.

 

بررسی سیستم های خنک کننده در موتور برق های دیزلی

همان طور که بسیاری از شما می دانید موتور برق ها به هنگام کارکردشان، گرمای زیادی را تولید می کنند. این امر نشان می دهد که لازم است سیستمی وجود داشته باشد تا از گرم شدن بیش از حد موتور برق ها جلوگیری نماید. دلیل این امر نیز، جلوگیری از آسیب دیدن اجزا یا قطعات موتور برق به دلیل گرمای بیش از حد موتور برق است. سیستم های خنک کننده ای که در موتور برق ها به خصوص موتور برق های دیزلی تعبیه می شوند از جمله قطعات یا سیستم هایی هستند که قادرند مانع گرم شدن بیش از حد موتور برق ها شوند. انواع سیستم های خنک کننده ای که در موتور برق ها به کار می روند، شامل موارد زیر هستند:

  • سیستم آب خنک: معمولأ از سیستم خنک کننده ی آب خنک در موتور برق های دیزلی استفاده می شود. منظور از وجود این سیستم نیز، وجود داشتن سیستم گردش آب در موتور برق دیزلی می باشد.
  • سیستم هوای خنک: بهتر است بدانید که در 99 درصد موتور برق ها از سیستم خنک کننده ی هوای خنک استفاده می شود. همان طور که از نام این سیستم خنک کننده پیدا است در آن به جای آب از هوای خنک استفاده می کنند. این سیستم قادر است که محفظه ی سیلندر و همچنین سر سیلندرها را خنک کند. سر سیلندرها از جمله مهم ترین و تأثیر گذار ترین بخش های موتور برق ها هستند؛ بنابراین لازم است که به موقع و به خوبی خنک شوند.

قیمت تعمیر موتور برق دیزلی

یکی از موضوعاتی که همواره ذهن برخی افراد را در مورد تعمیر موتور برق دیزلی به خود مشغول می سازد، قیمت تعمیر موتور برق دیزلی است. برای این که بتوان قیمت تعمیر کردن این مدل موتور برق ها را تعیین کرد، نیاز است که عوامل مختلفی را مورد بررسی قرار دهید. برای مثال اگر موتور برق خود را از نمایندگی و برند معتبر و معروفی خریداری کنید، تعرفه ی تعمیر کردن آن برایتان به صرفه تر خواهد بود. همچنین مدل موتور برق های دیزلی نیز بر قیمت تعمیرشان تأثیر می گذارد.

لازم به ذکر است که متخصصان یا تعمیرکارانی نیز وجود دارند که تعمیرات موتور برق را در محل انجام می دهند. نرخ تعمیر موتور برق در محل کمی متفات تر و معمولأ بیشتر از نرخ تعمیر کردن آن در تعمیرگاه یا نمایندگی یا مکان های دیگر است. قیت تعمیر موتور برق دیزلی بسته به این که کدام قسمت یا کدام قطعه ی موتور برق نیاز به تعمیر دارد، تغییر خواهد کرد.

سخن پایانی

ما در این مقاله، نکاتی را در مورد تعمیر موتور برق دیزلی مورد بررسی قرار دادیم. ملاحظه کردید که این مدل موتور برق ها، کاربردهای گوناگونی در صنایع مختلف دارند و امروزه از آن ها، بسیار بیشتر از گذشته استفاده می شود. همچنین پی بردید که موتور برق های دیزلی، برتری زیادی نسبت به موتور برق های بنزینی داشته و مزایای زیادی نیز دارند. دانستید که می توان با رعایت یک سری اصول و نکات از بروز مشکل در عملکرد موتور برق های دیزلی یا گازوئیلی جلوگیری کرد.

همچنین متوجه شدید که گاهی نیز باید با تشخیص به موقع مشکلات موتور برق دیزلی و تعمیر کردن آن از بروز مشکلات جبران ناپذیر دیگر و خرابی دائم موتور برق، جلوگیری کرد. بهتر است همواره در تلاش باشید تا قبل از خرید موتور برق گازوئیلی یا دیزلی با برندها یا مارک ها مختلف آن آشنا شده و سپس طبق ویژگی های هر یک و نیازهای خودتان، بهترین و مناسب ترین موتور برق گازوئیلی یا دیزلی را برگزینید. توجه به قیمت موتور برق های دیزلی نیز، نکته ی مهم دیگری است که پس از بررسی معتبر بودن، اصل بودن و مناسب بودن برند موتور برق، باید به آن توجه داشت.

ما از شما سپاس گزاریم که تا پایان این مقاله با ما همراه بودید. امیدواریم توانسته باشیم نکات جامع و خوبی را در مورد تعمیر موتور برق دیزلی و سایر مطالب و نکات مرتبط با آن در اختیارتان قرار دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب

راهنمای خرید موتور برق مناسب پروژه های ساختمانی
دلایل کم و زیاد شدن ولتاژ موتور برق چیست؟
معرفی بزرگترین ژنراتورهای برق جهان
معرفی کوچکترین موتور برق جهان
راهنمای خرید موتور برق مناسب برای مراکز بهداشتی درمانی
موتور برق cc9000 با افزایش 2 کیلوواتی قدرت، استانداردهای جدیدی را تعریف می‌کند