Skip to main content

چه نوع ژنراتوری برای رادیولوژی مناسب است؟

قطع برق می‌تواند چالشی بزرگ برای بیمارستان‌ها و مراکز درمانی باشد. در صورتیکه تامین برق به سرعت انجام نشود، با خسارات جبران ناپذیری مواجه هستیم. یکی از مهم‌ترین تجهیزات مراکز درمانی، تجهیزات رادیولوژی است. بدون برق، تجهیزات رادیولوژی نمی‌توانند کار کنند. به همین دلیل، داشتن یک ژنراتور برق قابل اعتماد برای هر مرکز درمانی ضروری است. یکی از سوالاتی که بوجود می‌آید این است که «چه نوع ژنراتوری برای رادیولوژی مناسب است؟» در ادامه همراه گرین پاور باشید تا به بررسی فاکتورهای کلیدی انتخاب ژنراتور رادیولوژی بپردازیم. همچنین نکات مهم دیگری مانند نصب و ویژگی‌های ژنراتور رادیولوژی را مورد بررسی قرار خواهیم داد. 

اهمیت ژنراتور برق در مراکز درمانی و رادیولوژی

وجود ژنراتور بر در تمامی مراکز درمانی، بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها و مراکز رادیولوژی ضروری است. به صورت کلی به منظور ایمنی بیمار، حفاظت از تجهیزات و رعایت مقررات پزشکی  از ژنراتور برق استفاده می‌شود:

  • ایمنی: تصور کنید در حال انجام MRI هستید و ناگهان برق قطع می‌شود. قطع شدن برق در حین انجام کار درمانی به شدت خطرناک است، چرا که می‌تواند موجب تغییر طول موج‌های درمانی شود. روش‌های رادیولوژیکی اغلب شامل تصویربرداری پیچیده است. قطع برق کل روند درمانی را مختل خواهد کرد. 
  • حفاظت از تجهیزات: تجهیزات حساس رادیولوژی مانند دستگاه‌های MRI و CT اسکنرها بسیار گران هستند. افت ناگهانی برق می‌تواند باعث خرابی این تجهیزات شود. محافظت از تجهیزات به کمک یک ژنراتور برق قابل اعتماد می‌تواند جلوی هزینه‌های هنگفت را بگیرد.

رعایت مقررات: بر طبق مقررات بین‌المللی، تمامی مراکز درمانی ملزم به داشتن سیستم برق قابل پشتیبانی هستند.

ژنراتور رادیولوژی
ژنراتور رادیولوژی

نیازهای برقی مراکز رادیولوژی

درک نیازهای برق مراکز درمانی و مراکز رادیولوژی برای اطمینان از ایمنی، کارایی و انطباق با مقررات ضروری است. به صورت کلی بهتر است ابتدا با عوامل موثر بر نیازهای برق مراکز درمانی آشنا شویم. 

نیازهای الکتریکی یک مرکز درمانی به عوامل کلیدی زیر بستگی دارد:

  • نوع تجهیزات رادیولوژی: دستگاه‌های مختلفی برای رادیولوژی مورد استفاده قرار می‌گیرند. اشعه ایکس، سی تی اسکن، و MRI هر کدام توان متفاوتی دارند. بعنوان مثال، دستگاه MRI به طور قابل توجهی بیشتر از دستگاه‌های اشعه ایکس برق مصرف می‌کند.
  • حجم معاینات: مراکز رادیولوژی با حجم معاینات بالا به طور طبیعی به برق بیشتری نیاز دارند. 

حال با توجه به عوامل فوق، می‌توان از ژنراتور رادیولوژی مناسب استفاده کرد.

انواع ژنراتور رادیولوژی

ژنراتور رادیولوژی یکی از انواع ژنراتور برق بوده و بر اساس جریان به انواع تک فاز، سه فاز و اینورتری تقسیم می‌شود:

  • ژنراتور رادیولوژی تک فاز: این نوع ژنراتورها برای تولید برق با ولتاژ و فرکانس ثابت (معمولا 220  الی 230 ولت) طراحی شده‌اند. ژنراتور تک فاز نسبت به ژنراتور سه فاز و اینورتری، قیمت کمتری داشته و کوچک‌تر و سبک‌تر است. البته باید توجه داشته باشید که این نوع ژنراتور، توان محدودی داشته و برای تجهیزات رادیولوژی سنگین مناسب نیست.
  • ژنراتور رادیولوژی سه فاز: این ژنراتورها برای مصارف صنعتی  تجاری با توان بالا مناسب هستند. این دستگاه‌ها برای کاربردهای گسترده و مراکز درمانی پیشرفته مناسب هستند. البته باید توجه داشته باشید که وزن بیشتری دارند. همچنین قیمت آن‌ها نسبت به تک فاز ها بیشتر است.
  • ژنراتور اینورتری: ژنراتورهای اینورتری با تبدیل برق DC به AC برای تامین برق تجهیزات رادیولوژی بهترین گزینه هستند. این ژنراتورها ابعاد نسبتاً کوچکی دارند، از طرفی توان بالایی را تولید می‌کنند. همچنین آلودگی صوتی کمی را ایجاد می‌کنند. این ویژگی آن‌ها را برای مراکز درمانی مناسب می‌کند. 

به صورت کلی اگر مرکز رادیولوژی کوچک با تعداد معاینات محدود است، ژنراتور تک فاز می‌تواند کافی باشد. اگر هم مرکز رادیولوژی بزرگ بوده و حجم معاینات زیادی داشته باشد، ژنراتور سه فاز و اینورتری بهترین گزینه هستند.

ژنراتور مناسب رادیولوژی
ژنراتور مناسب رادیولوژی

فاکتورهای کلیدی برای انتخاب ژنراتور رادیولوژی

اگر قصد خرید ژنراتور رادیولوژی را دارید، باید توجه داشته باشید که فاکتورهای زیادی در انتخاب این موتور برق دخیل است. این فاکتورها عبارت‌اند از:

  • توان مصرفی: اولین و مهم‌ترین فاکتور برای انتخاب ژنراتور رادیولوژی، توان مورد نیاز است. توان ژنراتور برحسب کیلووات یا کاوا اندازه‌گیری می‌شود و به مقدار برق مورد نیاز برای راه‌اندازی تجهیزات رادیولوژی بستگی دارد. برای توان مصرفی باید کل نیاز برق تجهیزات در بخش رادیولوژی را محاسبه کنید. سپس ژنراتوری که ظرفیت آن نسبت به کل توان بیشتر است را انتخاب کنید. 
  • نوع سوخت مصرفی: به صورت کلی سوخت ژنراتور می‌تواند گازسوز، دیزلی یا بنزینی باشد. ژنراتورهای گازسوز نسبت به انواع دیگر کم سر و صدا هستند. از طرفی دیگر سوخت گاز، سوختی سبز بوده  و آلودگی محیط زیستی ایجاد نمی‌کند. همچنین سوخت گاز کاملاً در دسترس است. انواع دیگر سوخت نیز با توجه به شرایط مرکز درمانی، می‌توانند مورد استفاده قرار بگیرند. اگر به دنبال بهترین محصول برای تجهیزات حساس رادیولوژی هستید، ژنراتور گازسوز گرین پاور بهترین گزینه است. 
  • قابلیت اطمینان: با توجه به کارکرد ژنراتور رادیولوژی همیشه به دنبال بهترین‌ها باشید. برندی را انتخاب کنید که سابقه اثبات شده داشته باشد. شرکت گرین پاور با بیش از 15 سال سابقه به عنوان اولین  و رسمی‌ترین نمایندگی موتور برق در ایران به شمار می‌آید. 
  • گارانتی: حتما قبل از خرید، گارانتی ژنراتور رادیولوژی را در نظر بگیرید. به دنبال محصولی باشید که قطعات آن به راحتی در بازار ایران پیدا شود و از گارانتی معتبری پشتیبانی شود.
  • نصب و نگهداری: نصب ژنراتور رادیولوژی نیاز به متخصص دارد. قبل از هر کار باید محل نصب را انتخاب کنید. بهتر است که محل نگهداری ژنراتور رادیولوژی تهویه مناسبی داشته باشد. حتماً ابعاد نصب ژنراتور را با ابعاد دستگاهی که قصد دارید آن را خریداری کنید، مقایسه کرده و تطبیق دهید.
  • از متخصصین کمک بگیرید: با توجه به قیمت بالای ژنراتور رادیولوژی، حتما قبل از خرید، از یک متخصص مشورت بگیرید تا نیازها و توان مصرفی شما محاسبه شود. اگر قصد مشاوره دارید، میتوانید از کمک کادر مجرب گرین پاور استفاده کرده و مشاوره رایگان دریافت کنید. 

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید موتور برق کمپینگ 


 

سخن پایانی

انتخاب ژنراتور برق مناسب برای ایمنی و کارایی مراکز درمانی و رادیولوژی ضروری است. با در نظر گرفتن فاکتورهای ذکر شده، می‌توانید بهترین ژنراتور رادیولوژی مناسب را انتخاب کنید. به یاد داشته باشید که خرید ژنراتور رادیولوژی سرمایه‌گذاری مهمی است، به همین دلیل حتما قبل از خرید با متخصص مشورت کنید. گرین پاور همواره در تلاش بوده تا با تامین بهترین‌ها رضایت تمامی مشتریان خود را جلب کند. جهت استعلام قیمت و دریافت مشاوره از متخصصین گرین پاور کافی است با ما تماس بگیرید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب

راهنمای خرید موتور برق مناسب پروژه های ساختمانی
دلایل کم و زیاد شدن ولتاژ موتور برق چیست؟
معرفی بزرگترین ژنراتورهای برق جهان
معرفی کوچکترین موتور برق جهان
راهنمای خرید موتور برق مناسب برای مراکز بهداشتی درمانی
موتور برق cc9000 با افزایش 2 کیلوواتی قدرت، استانداردهای جدیدی را تعریف می‌کند