غلامرضا محمودی زودجانی مدیر راه اندازی توربینهای انبساطی نیروگاه رامین اهواز اظهار داشت: در میان منابع متعدد تولید برق، ایستگاههای تقلیل فشار گاز، منابعی سرشار از انرژی جهت تولید برق میباشند که با توجه به اتلاف انرژی در شیرهای فشار شکن گاز، ایده جایگزینی توربینهای انبساطی به جای شیرهای مربوطه مطرح شد.
محمودی زودجانی گفت: اساس کار توربینهای انبساطی بر اساس اختلاف فشار گاز بین ورود و خروج این توربینها طراحی شده است که در نیروگاه رامین فشار ورودی از ایستگاه گاز به توربین در حدود ۱۸ اتمسفر و خروج از آن در حدود ۸ / ۱ اتمسفر میباشد که همین اختلاف فشار در توربینها باعث تولید۵ /۶ مگاوات برق در هریک از ژنراتورهای توربین انبساطی میگردد.
وی همچنین افزود: دو واحد توربین انبساطی این نیروگاه با مجموع توان تولید ۱۳ مگاوات ساعت در سال ۱۳۸۲ نصب و راه اندازی شد، اما به دلیل آلودگی گاز و مشکلات فنی از مدار خارج شد که راه اندازی مجدد آنها در سال ۱۳۸۴ نیز بدلیل تحریمهای کشورهای غربی علیه کشورمان باعث گردید تولید این توربینها متوقف شود.
محمودی گفت: پس از رفع برخی از تحریمهای فنی و با هماهنگی شرکت مادر تخصصی تولید برق حرارتی نسبت به تعمیرات اساسی و رفع مشکلات ساختاری این توربینها با مشارکت کارشناسان آلمانی اقدام نمودیم.
وی مهمترین اقدامات صورت گرفته در این واحدها را تعمیرات اساسی توربینها، بویلرها و تجهیزات جانبی شامل دیراتور، مبدلها، پمپها و عایقکاری (بخش مکانیک) تعمیر ۴ دستگاه ترانس، تعویض باطریها و سرویس و تست بریکرها و شینهای ۳۳ کیلو ولت (بخش الکتریک) و همچنین تعمیر و سرویس قطعات و تجهیزات ابزاردقیق این واحدها عنوان نمود.
لازم بذکر است طی ایام پیش رو این توربینهای انبساطی بعد از ۱۲ سال توقف و پس از رفع اشکالات جزئی و انجام آنالیزهای تخصصی از سوی شرکت سازنده، مورد بهره برداری مجدد قرار خواهد گرفت.